WERKWIJZE

HOE GAAN WE TE WERK?

Ontwerp en offerte

Yacht Floor Heating B.V. ontwerpt uw vloerverwarmingssysteem met behulp van het door u verstrekte vloerplan. Verder vragen wij naar het type isolatie in de ruimte, enkel of dubbelglas, het aantal vloerluiken (bij een schip) en wat verder de wensen zijn. Voor elk vertrek vragen we waarvoor en hoeveel het gebruikt wordt. Verrekend met het warmteverlies* komen we tot het benodigde thermische vermogen per vertrek. Daarmee bepalen we het aantal meter YFH vloerverwarmingsslang, het aantal groepen per vertrek en het benodigde thermisch vermogen in kW voor uw object. Al deze gegevens resulteren in een CV keteladvies en een totaalprijs.

* De warmteverliesberekeningen worden uitgevoerd conform NEN-EN 1264. Daarbij is uitgegaan van een laagste buitentemperatuur van -6ºC en een gelijktijdige windaanval van 10 meter per seconde, inclusief een aanwarmtoeslag van 3 W/m² accumulerend oppervlak.

INSTALLATIE

Na uw goedkeuring van de offerte, bepalen we samen de installatiedatum. Op de dag van de installatie draagt u het object over aan Yacht Floor Heating. Installatie is niet mogelijk met meerdere aannemers in het pand of werfpersoneel aan boord.

We doorlopen de volgende stappen.

  1. We tekenen de installatie af volgens de gemaakte offerte, inclusief uw eventuele wensen.
  2. We controleren het ontwerp samen met u of de scheepswerf.
  3. We frezen de complete installatie in het vloeroppervlak, inclusief alle luiken.
  4. We monteren de YFH vloerverwarmingsslangen en bevestigen die in de vloer en/of wanden.
  5. We maken en persen de warmtetechnische aansluitingen, inclusief luiken en pompunit.
  6. We vullen het complete systeem met vloeistof, geschikt voor temperaturen tot -41ºC en brengen dat onder druk. Ter controle op eventuele schade houden we de druk gedurende de hele bouw hoog en leveren het ook zo op.
  7. We sluiten de gefreesde openingen (met daarin de YFH vloerverwarmingslang) twee keer met YFH epoxy hars.
 

Het systeem is klaar. Alles naar wens? Dan tekent u het kwaliteitsformulier voor oplevering.

Vloerbedekking

Na aanleg van het Yacht Floor Heating vloerverwarmingssysteem moet de vloer uiteraard nog worden afgewerkt met vloerbedekking. De vuistregel is dat alle soorten bedekking gebruikt mogen worden, mits geschikt voor vloerverwarming. Dit zijn onder meer:

– Normale vloerbedekking met kunststof of natuurlijke vezels, zonder ondervloer

– Keramische bedekking in de vorm van tegels

– Siergrind

– Alle soorten laminaat inclusief niet isolerende ondervloer

– Alle soorten massief houten vloeren in iedere legvorm *1

– Alle soorten staal of aluminium vloeren

– Alle soorten PVC/linoleum vloeren *2 

 

 *1 Let op! Voor deze vloeren geldt in het algemeen een maximum temperatuur van 38ºC in verband met krimp en uitzetting. Hierbij is de vochtgraad van de vloer van groot belang. Het zou kunnen dat in uw ruimte een hogere maximale temperatuur nodig is. Vraag ernaar bij uw leverancier.

 

*2 Let op! Om bij het verwarmen eventuele oneffenheden in de vloer te voorkomen, moeten deze vloeren voor plaatsing worden geëgaliseerd met 4 mm plaatmateriaal.

VRAGEN?

Neem contact met ons op!